BEDRIJVEN INFO Samen in actie tegen Brain Drain in Tilburg
Rabo 013 Business Tour voor bedrijven

Voordelen voor bedrijven

  • Geïnteresseerde studenten. Met name HBO/WO die op zoek gaan naar een eerste baan (of eindstage)
  • Wij regelen de organisatie van het evenement
  • Wij regelen de promotie, een activatiecampagne onder studenten
  • Wij regelen de communicatie tussen bedrijven, onderwijs instellingen en de studenten
  • Op de website krijgen bedrijven de ruimte om zichzelf te presenteren

Wat moeten de bedrijven zelf doen: Het is aan de bedrijven zelf om zich op de dag te presenteren aan de studenten middels presentaties, rondleiding en/of workshops. Hierin zijn de bedrijven vrij in hoe ze invulling geven. Ook kunnen ze aangeven hoeveel studenten ze maximaal per ronde willen ontvangen. Het idee is dat er tussen 13 uur en 17 uur ongeveer 4 rondes zullen plaatsvinden. Maar dit is ook wat het bedrijf zelf graag wilt.

Wat is Rabo 013 Business Tour?

Door een groeiende economie neemt de krapte op de arbeidsmarkt alsmaar toe. In Tilburg is een breed scala aan onderwijsinstellingen gevestigd, zowel in het praktische als wetenschappelijk onderwijs. Helaas slagen lokale ondernemers en de studenten er niet altijd in een ‘match’ te maken. En vertrekken veel studenten na hun studie weer uit Tilburg om ergens anders hun droombaan te vinden. Met de Rabo 013 Business Tour willen wij studenten, young-professionals én het lokale bedrijfsleven met elkaar in contact brengen en zo de Brain Drain in Tilburg tegen te gaan.

De tweede editie van het Tilburgse evenement Rabo 013 Business Tour vindt plaats op 22 november 2018. Dit initiatief van de Junior Kamer Hart van Brabant, geeft trotse ondernemers uit Tilburg en omstreken de mogelijkheid om in contact te komen met studenten en young-professionals. Vacatures voor stageplaatsen én startersfuncties zijn op deze dag de basis om als bedrijf een match te kunnen maken met toekomstige collega. Met als doel kwalitatief goed, gemotiveerd én lokaal talent te kunnen aantrekken in tijden van opwaartse economie en krapte op de arbeidsmarkt en hiermee de braindrain tegen te gaan.

Studenten van onderwijsinstellingen als ROC Tilburg, De Rooi Pannen, Fontys Hogescholen én Tilburg University zullen deelnemen aan de Rabo 013 Business Tour. De deelnemers schrijven zich vooraf in op basis van de door de deelnemende bedrijven aangeboden vacatures of door interesse in de aangemelde bedrijven. En zullen per speciale Rabo 013 business tour hop on hop off bus de mogelijkheid krijgen meerdere bedrijven te bezoeken. Tijdens dat bezoek krijgt de student een kijkje in de keuken van de Tilburgse ondernemer, en mag deze met trots laten zien hoe zij als ondernemer in onze regio werkgelegenheid, actie en ondernemerschap gestalte geeft.

Wij realiseren de Rabo 013 Business Tour in samenwerking met de onderwijsinstellingen, gemeente Tilburg, Citymarketing Tilburg, Midpoint Brabant, Rabobank en een aantal toonaangevende lokale ondernemers. Als Junior Kamer Hart van Brabant zijn we trots op de bedrijven die in Tilburg en omstreken gevestigd zijn. We organiseren de Rabo 013 Business Tour omdat we er een rotsvast vertrouwen in hebben dat de bedrijvigheid in Tilburg bijzonder is en wij willen studenten laten zien dat je voor een gave baan niet naar de randstad hoeft te gaan.

Bijdrage

€ 950,- ex. btw
* Mochten bedrijven nog een promo filmpje willen maken kan dat voor een gereduceerd tarief van € 320,-.

Belangrijke data

3 oktober – Proloog – Informatie- en kennismakingsmoment met deelnemers
22 november – Rabo 013 Business Tour – evenement

Aanmelden en/of vragen

Neem contact op met je contactpersoon of stuur een e-mail naar: info@013businesstour.nl

Hoofdsponsor
Hoofdsponsor